Varför använda möbeltassar?

Det finns något som heter möbeltassar och det är något man kan ha under möbler av olika slag. Dessa placeras då under stolsben, bordsben, soffben med mera och syftet med dem är att skydda golvet. Det finns även möbeltass anpassade för skolmöbler. En del möbler kan utan möbeltassar på sig göra fula repor i vissa golv. En del möbler kommer med möbeltassar redan monterade på sig, i andra fall kan du behöva köpa till dem.

Om du har matta under möblerna, så behövs det inga möbeltassar, utan då skyddar mattan golvet på bra sätt. 

Har du trägolv, då bör du se till att skydda det på bra sätt. Dels med mattor, dels med möbeltassar. 

Olika typer av möbeltassar

Det finns idag massa olika typer av möbelstassar. Dels finns det självhäftande, som är av filtmaterial. Sedan finns det möbeltassar med fästspik, rörnit eller skruv. Sedan finns det även självhäftande möbeltass av gummimaterial, möbeltass av tyg som träs på benet, så kallad stolsstrumpor eller möbeltass av gummi eller mjukare plats som fästs runt bordsbenet. Det finns även de som är i form av en slags tennisboll.

Det vanligaste att se för möbler hemma, det är de självhäftande möbeltassarna är lätta att fästa på ett möbelben. De självhäftande möbeltassarna är ofta av filt eller gummi eftersom dessa mjuka material bättre kan följa formen av möbelbenet. De går ha på möbler av trä, metall och plast. Dock kan de lossna efter ett tag och behöva bytas ut mot nya.

15 Nov 2021