Tips för att lyckas med fisken

Fisk är en perfekt vardagsrätt och det är faktiskt vare sig svårt att laga den eller att det tar tid att göra det. Att det dessutom går att köpa fisk online på Sydfisk gör det ännu enklare. Om du tänker dig att koka fisken, tänk på att det inte ska stormkoka, utan det är sjuda den ska göra. Kokar du den, så kan den bli torr och hård. Temperaturen bör vara strax under kokpunkten.  Fiskar som passar extra bra att laga på spisen på detta sätt är sej och torsk.

Fisk i mikron

Det kanske låter knäppt att mikra fisken, men den blir faktiskt bra! Smak och konsistens håller sig samt att det går snabbt. Tänk bara på att det är ett måste att alla bitar är lika stora. Det är bara att lägga fisken på en tallrik. Sedan täcka med ett lock. Kör på högsta effekt i 2-3 minuter för 250 gram. Låt den stå en minut efter så att värmen fördelas.

Stekt fisk

Ska du steka fisk, se till att den är torr samt att pannan är riktigt varm. Ha i lite matfett samt sänk värmen då du lägger i fisken. Stek sedan 2-3 minuter per sida. 

Fisk i ugn

Att laga fisken i ugnen är enkelt och gott. Det är bara att lägga fisken i en form. Häll gärna på en god sås eller lägg på färska örter. Tillaga i 15 minuter i 200-225 grader. Du kan även göra fisken i foliepaket. Fiskar som passar bra att tillaga i ugn är hel fisk eller filéer av torsk, kolja, lax, spätta och pigg - och slätvar.

31 Aug 2022