Ta med barnen ut i naturen

Dagens barn, de har allt för många timmar vid skärmen. Det är inte bara tv utan även surfplatta, mobil, dator med mera. I dag är det allt yngre barn som får tillgång till att använda dessa saker. Visst kan det vara bra att låta dem få göra det ibland, men det kan även vara bra att begränsa skärmtiden för de yngre. Det är bättre att ta med dem ut, i naturen. Det kan vara att gå till en naturlekplats, eller en vattenlekplats från cadoaqua.se eller rakt ut i skogen om ni har den nära. Det går att göra en massa skoj ute i naturen med vad det har att erbjuda. Det är pinnar, stenar, kottar, vattendrag och annat ni kan leka med.

Hitta på saker ute

Att bara komma ut är viktigt, för både stora och små. Det kan räcka att gå till stadsparken i er stad om ni inte har naturen eller skogen nära. Det finns även smarta naturlekplatser och vattenlekplatser runt om i Sverige, kanske ni har nära till en? Huvudsaken är som sagt att barnen inte får sitta inne dagarna med en skärm framför näsan.

Ute kan ni sparka boll, göra maskroskrusideller, leka skatjakt och mycket mer. Det är bara er egen fantasi som begränsar er. Så ge er ut, packa en matsäck och umgås med varandra lite mer ute. Det mår både föräldrar och barn bra av att göra, gärna flera gånger per vecka!

19 May 2022