Behöver du ha en vinsch?

Bor du på landsbygden eller är det kanske som så att du kör ofta i ojämn terräng? Det du kan göra då, det är att installera en elvinsch på ditt fordon. Det gör att du kan undvika att hamna i  svåra situationer. En vinsch är ett redskap som används för att lyfta eller dra tunga föremål. På www.warriorwinches.se kan du hitta många olika sorters vinschar!

Så väljer du rätt elektriska vinsch för ditt behov

När man talar om vinschar idag, så är det i huvudsak två sorters vinschar. Det är elvinschar för horisontella drag och det är lyftvinschar för vertikala lyft. Så när du ska välja vinsch, gör det utifrån om du har tänkt lyfta eller dra laster med vinschen.

Om du tänker dig att du ska satsa på en elektrisk vinsch, så är det framför allt två egenskaper du bör ha koll på. Det är dragkapaciteten och vinschhastigheten. När man talar om dragkapaciteten så är det ett mått på hur mycket vikt vinschen kan dra eller lyfta. Du bör alltid välja en med en högre dragkapacitet än vad du egentligen behöver. Det för att vara på den säkra sidan. 

När det kommer till vinschhastigheten beror hastigheten bland annat på lastens vikt. Det är som så att en tyngre last, den kommer alltid att ta längre tid att vinscha. En elvinsch brukar kunna dra last  med ungefär 1,5 m per minut. En modell med högre vinschhastighet har en mer kraftfull motor och förbrukar därmed också mer energi

15 Apr 2022