Hur sköter man en gravplats?

Om det är så att en nära anhörig dör så kan du välja hur du vill att den personen ska begravas. Det kan vara gravsättning eller att strö askan i en minneslund. Det är bra att göra en direktkremering Stockholm eftersom att det enligt svensk lag är som så att gravsättningen av kista eller kremering göras inom 30 dagar från dödsfallet. Om ni väljer direktkremering ska gravsättning av askan utföras inom ett år. Om du vill att det ska finnas en gravplats att gå till sedan, så är det bra att även fundera på vem som ska sköta den. Du kan välja att göra det själv eller så kan man låta kyrkogårdsförvaltningen ta hand om det.

Vem ska sköta graven?

Gravskötsel är inget som ingår utan är en tjänst man får betala för, om man inte vill göra det själv. Denna tjänst köper man då av kyrkogårdsförvaltningen. Dock är det rätt lätt att sköta om en grav. Det som ska skötas om är själva gravstenen, gräset runt om stenen samt dekorationer som kan vara rabatt med blommor och eventuella ljus. 

Gravstenen måste göras rent då och då samt om det är förgylld text på så bör den förnyas ungefär vart femte år. 

Gräset runt om vattnas av kyrkogårdsförvaltningen, men de blommor du har på graven måste du vattna om du är den som sköter graven. Det kan vara bra välja blommor med lång hållbarhet så som liljor, ringblommor, ljung, penséer och så vidare. 

30 Apr 2021