Hitta rätt fönster

Är det dags för ett fönsterbyte? Det är ju så att även om fönster har en ganska lång livstid, så kommer det en tid då det är dags att byta ut dem mot nya. Då det är dags att köpa nya fönster, så gäller det att hitta rätt! Om du vill, läs mer här om bra fönster i pvc. Det är viktigt att välja fönster som passar in i huset. Har du ett modernt hus, då passar det bra med moderna fönster. Men har du ett äldre hus, då är det bra om stilen på fönstren följer stilen på huset.

Sedan är det även bra att kolla på detta med energieffektivitet samt om du föredrar att ha underhållsfria fönster eller inte. 

Olika funktioner

Olika fönster kan idag komma med olika funktioner. Bland annat att de kan vara fasta eller öppningsbara. De öppningsbara kan öppnas åt olika håll. Tänk på att alla rum måste ha minst ett öppningsbart fönster. 

En annan viktig sak idag är just att satsa på så kallade energieffektiva fönster. Det är dels bra för miljön, men även för din plånbok. Om du väljer energieffektiva fönster så kommer det inte läcka ut så mycket värme som det ofta annars gör med gamla fönster. Det du ska kolla efter, det är vad för U värde som är på de fönster du ska köpa. Ju lägre U-värde, desto bättre isolerar fönstret och då sparar det mer energi.

Fundera även på om de ska vara i trä, i aluminium eller i PVC.

11 Jul 2022