Snygga kontor för snyggingar

För alla som arbetar på kontor är det av största vikt att satsa på ergonomiska kontorsmöbler. Människokroppen är inte avsedd att sitta stilla hela dagarna. Och det är ju just det vad kontorspersonal gör. Därför är det bra att komplettera stillasittandet med träning och aktivitet på fritiden. Ändå behövs mycket träning för att det ska kompensera stillasittandet. För att motverka arbetsskador kan det vara bra att ta en bensträckare varje halvtimme, sitta enligt konstens alla regler och kanske utmana sig själv genom att skaffa ett ståbord, eller varför inte en pilatesboll istället för kontorsstolen? 

Viktigt med ergonomi

De flesta tycker dock att det blir för jobbigt att arbeta stående vid ett högt skrivbord eller sittandes på en boll. Då gäller det att den kontorsstolen man sitter i, håller måttet. Satsa på högkvalitativa kontorsmöbler, gärna från en specialiserad butik, och låt dig inte skrämmas av dyra prislappar. Pengarna du lägger på en vettig kontorsstol och ett höj- och sänkbart skrivbord sparar du in senare på de fysioterpibesöken du slipper gå på. Tro mig.

Ergonomi för ryggen – design för ögat

Även om man satsar på ergonomiska möbler, finns det inget som säger att de måste vara fula. De bästa möblerna är de som både är ergonomiska och tilltalande. Ett av de möbelföretag som lyckas med det konststycket är bland annat de italienska från Morekontor (www.morekontor.se). Kika gärna in och kolla deras sortiment.

11 Aug 2017