Smart med inverterteknik

Är det så att du ofta är ute och campar med husbilen eller husvagnen? Då kan det vara idé att skaffa dig en inverter. När det gäller inverterkunskap, läs mer här. Det man kan göra med en inverter är nämligen att förvandla strömmen så att den fungerar med olika saker. Många använder den för att ladda upp olika saker som man kan behöva ha med sig ute. Kanske om ni behöver ladda laptopen, eller cykelbatterierna till elcykeln. En del väljer att lägga en inverter till eluttagen i husbilen. Det går att göra på lite olika sätt. Men med en inverter har du alltid med dig ström var du än väljer att åka. Du kan därmed alltid koka kaffe, även om du inte står på en campingplats.

Förvandla strömmen

Det finns många ord som är samma sak. Inverter kallas även för växelriktare, omvandlare, converter och omformare. Det är alltså ett ord för samma sak, alltså en slags enhet du har som kan förvandla ett batteris likström till att bli växelström. Eller om man förklarar det lite enklare, man har en sak som gör om batteriets el till att bli samma sorts el du får via ett vägguttag. 

Det innebär att du kan ta bilens batteri, koppla på en inveterter och sedan använda vad du vill för att ladda upp, eller för att få igång tv eller för att koka kaffe. Det är guld värt att alltid kunna ha med dig el.

2 Apr 2020