Företagare borde sälja sina räkningar

Arbetar du med text och bild? Då kanske du är frilansare? Många journalister och skribenter och fotografer är det nämligen. Som fristående journalist är det lätt att resa iväg och göra reportage som kanske tar flera månader att skriva. Andra journalister som jobbar på redaktion krävs att de ska producera korta texter som inte får ta mer än en dag att producera. De som vill skriva långa reportage brukar därför göra sig fristående just från det dagliga arbetet på redaktion. Många behöver fotografer med sig på sina månadslånga resor, därför brukar även fotograferna vara frilansande.

Sälj dina fakturor

Har det någonsin hänt dig att du inte har fått betalt? Eller att de som ska betala inte har betalat i tid? Om du har det, vet du hut trist det är att jaga betalningarna, när man helst bara vill att uppdragsgivarna betalar, utan krus. Varför inte sälja dina fakturor till någon som ägnar sig åt fakturaköp? Då slipper du det trista och kan koncentrera dig åt det som faktiskt är din huvudsyssla. Låt andra göra det trista jobbet.

Site med tips om fakturaköp

Det finns en site som ger tips på hur du kan gå vidare med fakturaköp och sälj. Hur du hittar rätt företag att sälja till, vad de tar i avgifter och vad som är bästa alternativet för dig, var du får mest betalt. Vill det sig riktigt illa, tar de lejonparten av dina fakturor, så jämför och var noga att läsa siffrorna ordentligt.

15 Aug 2017