Få snygga bilder av bilen

Det kan finnas olika anledningar till att du vill ta kort på din bil. Kanske det är för en annons där du ska sälja den, eller så vill du ta snygga bilder på din bil bara för att du just gillar bilen rätt mycket! Oavsett anledning, se först till att bilen är i bra skick, skaffa bilvårdsprodukter till den. Sedan, när det är dags att ta kort, se till att bilen är tvättad. Det är ju inget kul att fota en skitig bil, samt inte kul ha bilder på det heller.

Bra tips för snygga bilbilder

Det första du ska tänka på är bakgrunden, det är inte så kul om det är en ful häck, lyktstolpar eller skyltar i bakgrunden. Det gör bilden fulare samt tar bort uppmärksamheten från bilen i frågan. 

Det är bra att fota bilen i bilens naturliga miljö. Är det en terrängbil så blir det en bättre bild om ni är just ute i terrängen. En sportbil kommer till sin rätta på landsväg i vackra omgivningar. 

Se även till att utnyttja ljuset på bra sätt. Bra bilder får du oftast då det är solnedgång. Det eftersom att ljuset då är mjukare. 

Se till så att du inte råkar få med dig själv, genom speglingar i lacken eller sidospeglarna. Om du syns, leta efter annan vinkel att fota ur. 

Det är även bra att fota bilden ur olika vinklar, som en lägre vinkel än bara rakt framifrån. Det gör att bilen ser mer imponerande ut. 

25 Nov 2019