Börja cykla till jobbet

Om du har möjlighet, så bör du cykla till och från ditt jobb, då det ger dig en massa fördelar. Köper du en elcykel Hövding, så är det helt ok att pendla med cykeln även om det är ett par mil. Väljer du att cykla så får du frisk luft, motion och transport på samma gång, samt att du även får en bättre hälsa. Cykling ger dig sundare blodtryck och mindre risk för hjärt-kärlsjukdomar, övervikt och typ 2-diabetes.

Många fördelar

Det finns många fördelar med att cykla på jobbet, eller inom jobbet. Kanske du kan få en förmånscykel via ditt jobb? Cyklingen gör din hjärna mer skärpt, samt gör att du kan prestera bättre på jobbet. Sedan kan du med cyklingen även förbränna en hel del kalorier, om du vill. 

Om du jobbar i en stad, så är det oftare snabbare att ta cykeln eftersom du med bilen kan fastna i köer, eller att tåget eller bussen är försenade.

Att cykla innebär även att du sparar pengar, det genom att du inte behöver tanka eller göra annat som med en bil. Samma med att du slipper månadskostnad för att åka kollektivt. 

Sedan så är det även bra för klimatet att välja cykel före bil eller buss. Enligt en rapport från det det europeiska cykelförbundet släpper du på en vanlig cykeltur ut cirka 21 gram CO2 i genomsnitt per kilometer, medan motsvarande siffra är 229 gram per kilometer om du kör bil. 

6 Nov 2020